Hírek, cikkek Budapest

Vedd kezedbe sorsod és a reszelőd!

  • 2011.08.25 - 11:27
  • |

A kéz- és lábápoló, műkörömépítő szakma hazánkban az egyik legdivatosabb, s viszonylag könnyen elsajátítható szakma. Bármikor elkezdhető, s nem igényel különösebb előképzettséget. Ezért ha csak az elhatározás szükséges a döntéshez, akkor egy javaslatunk van: vedd kezedbe a sorsod s a reszelőd mielőbb!

 

Műkörömépítő tanfolyam

Sose érhetett el ilyen gyorsan kimagasló sikereket műkörmös, mint manapság. Az egyetlen titok csupán annyi, hogy tanulni kizárólag a szakma legjobbjaitól érdemes.

Ha azon gondolkodsz, hogy eleged van a főnököd szekálásából, vagy a viperafészekből, amiben jelenleg dolgozol, netán az önmegvalósítás kreatív útját választod, azonnal iratkozz be egy körmös képzésre. Nőknek ennél kifejezőbb szakmát ilyen gyorsan elvégezve eddig még nem találtak ki.


Mit is kell tenned?

Nézd végig az összes műkörmös iskola, akadémia reklámját, derítsd ki kik tanítanak ott, s azok milyen szakmai múlttal, verseny eredményekkel rendelkeznek. Ha teheted, nézd meg személyesen is a képző intézményt, hiszen a tét nem kicsi, ott majd a jövőd szakmai alapjait fogod hamarosan megtanulni. Kérdezz bátran, milyen feltételekkel iratkozhatsz be, s a sikeres vizsga után adnak-e OKJ-s bizonyítványt. Sok körmös (ál)képzés akad, ahol szinte fillérekért kecsegtetnek szakmai tudással, de a legfontosabbat nem tudja nyújtani: az OKJ-s műkörömépítő bizonyítványt. Magyarországon pedig ez az egyetlen feltétele, hogy valaki kéz- és lábápoló, műkörömépítő lehessen.
Tehát óvatosnak és körültekintőnek kell lenni, nehogy egy ilyen kalóz képzésen kössön ki egy jelölt.

A műkörmös dolga azonban nem csak virágokat festeni a vendég körmére - ennél jóval több tudást, gyakorlatot és etikai hozzáállást követel ez a csodálatos szakma.
Senki sem hagyhatja abba a képzést az alapfokú, OKJ-s vizsga után, különben garantáltan lemarad a fejlődésben.

A továbbképzések esetében is igaz az, hogy tanulni csakis a legjobbaktól érdemes.
Legyen ez magánképzés vagy csoportos, válaszd a profikat! Nézd meg a munkáikat, az oktatandó tananyagukat és érdeklődj olyanoktól, akik már elvégeztek a kiszemelt oktatónál továbbképzést.

Ne habozz kiválasztani a neked leginkább megfelelő iskolát, csapatot, tanárokat, s tedd hozzá a magad szorgalmát, igyekezetét és szakmai elhivatottságát - és hidd el, a sikered garantált lesz!

B.E.